Over mij

Mijn naam is Wilma van der Leer, geboren in 1957 en woonachtig in Rhoon, onder de rook van Rotterdam.

Bij het volgen van mijn eerste kalligrafiecursus ging er een wereld voor me open. Vanaf dat moment ben ik gegrepen door de letters en teksten en wat je er mee kunt doen.

De letters, woorden, teksten zijn en blijven nog steeds een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Begonnen- zoals het hoort en mijns inziens ook nodig is- met het leren van traditionele schriften, nu steeds meer aan het zoeken naar nieuwe vormen, eigen ontwerpen van het ons bekende alfabet, verwerken van teksten op achtergronden, experimenteren met nieuwe materialen, nieuwe invalshoeken….

De ervaring die ik al had op teken- en schildergebied combineer ik met de teksten en letters. Een prachtige combinatie, want buiten de letters houd ik ook erg van kleur. Op deze manier komen twee werelden samen op een evenwichtige en sprekende manier.

Om steeds nieuwe inzichten en ideeen te krijgen is het heel fijn om cursussen en stages te blijven volgen bij docenten uit binnen-en buitenland. De vereniging van kalligrafen uit Nederland en Belgie- ‘Scriptores’- biedt vele mogelijkheden tot het volgen van genoemde stages. Als bestuurslid van deze vereniging ben ik nauw betrokken bij allerlei activiteiten op kalligrafie gebied.

Het ontwerpen en tekenen van letters is voor mij een onderdeel en/of aanvulling van de kalligrafie. Daarom richt ik me ook op ‘handlettering’, het met potlood ontwerpen van de letters en later uitwerken met fineliners en stiften.